< Tästä linkistä pääset takaisin etusivulle

Kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto

Yksi Lasten ja nuorten taidekeskuksen tehtävistä on kotimaisen ja kansainvälisen lasten ja nuorten taiteen arkistointi. Arkistotoiminnan ydin on kokonaisuus, joka on muodostunut teoksista, jotka on lähetetty vuosina 1971–2017 Hyvinkäällä järjestettyihin kansainvälisiin näyttelyihin. Kulttuuritalo Villa Artussa sijaitseva arkisto käsittää lähes 110 000 teosta noin 130 maasta. Suurin osa teoksista on selattavissa myös digitaalisessa arkistossa ja osa katseltavissa verkkonäyttelyissä.

 

Generation-näyttelyiden aineisto

Kansainvälisen arkiston oheen on alettu tallentaa muutakin lasten ja nuorten taidetta. Yksi laaja aineisto on Amos Rex -taidemuseon nuorten tekijöiden taidetta esittelevien Generation –näyttelyiden teoshaun aineisto. Taidekeskus hallinnoi digitaalista aineistoa, joka käsittää sekä nuorten kirjoituksia taiteen tekemisestä että kuvia näyttelyyn ehdotetuista teoksista.

 

TaideJemma-sivusto

Suomessa on tallennettu moniin muihinkin paikkoihin lasten ja nuorten taidetta. Taidekeskus ylläpitää syksyllä 2019 avattua TaideJemma-verkkosivustoa, joka kokoaa yhteen tietoa lasten ja nuorten taiteen arkistoista ja aineistoista. Sivustolla on myös tietoa aineistojen tutkimuksellisesta ja taiteellisesta hyödyntämisestä.

 

Lue lisää lasten ja nuorten taiteen tallentamisesta ja arkistoinnista täältä.