Takaisin

Varhaiskasvatuksen täydennyskoulutus

Koulutus antaa työkaluja taide- ja muotoilukasvatuslähtöiseen toimintaan päiväkodeissa. Koulutuksen sisältöinä ovat muodot ja muotoilu, ongelmanratkaisu, ympäristön havainnointi ja jäsentäminen sekä mediakasvatus.

Koulutukseen osallistuu päiväkodin esiopetusryhmän aikuiset ja lapset. Koulutukseen sisältyy päiväkodin opettajien ja taidepedagogien yhteinen tapaaminen sekä  kolme kolmen tunnin työskentelykertaa esikouluryhmän kanssa. Ryhmä työskentelee yhden kerran kulttuuritalo Villa Artussa, kerran päiväkodin lähiympäristössä ja kerran päiväkodin tiloissa.

Toiminnassa painottuu uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukainen lapsen osallisuus sekä yhdessä oppiminen.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Pöytä, jonka äärellä kolme henkilöä piirtää tai kirjoittaa puukynällä. Pöydän päällä eri värisiä papereita, joihin on maalattu eri väreillä. Jokaisen henkiön edessä on korkea muki, jossa on sivellin.

 

Koulutus tarjoaa kasvattajille uusia näkökulmia ja työtapoja tuttuihinkin materiaaleihin ja työtapoihin.

Tavoitteena on, että esiopetusryhmän saamia pedagogisia työkaluja ja kokemuksia sovelletaan päiväkodin muissa yksiköissä. Koulutuksesta jää päiväkotiin toimintaa tukevat tehtäväkortit.

Koulutuspaketin aiheet ja sisältö on suunniteltu yhteistyössä Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun, Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomen, Lasten ja nuorten taidekeskuksen sekä Hyvinkään kaupungin varhaiskasvatuspalvelujen kanssa. Opettajina toimivat taiteen perusopetuksen ammattilaiset.

Lisätietoa koulutuksesta: toiminnanjohtaja Liina Kahelin, liina.kahelin(a)artcentre.fi