< Tästä linkistä pääset takaisin etusivulle

Maailman lasten taidetta lainaksi

Lasten ja nuorten taidekeskus tarjoaa valmiita näyttelykokonaisuuksia erilaisille organisaatiolle, monenlaisiin tiloihin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Kokoamme näyttelyitä myös tilaajan toiveiden mukaan. Kansainväliset lasten taiteen näyttelyt tuovat esille lastenkulttuuria eri aikakausilta ja rikastuttavat monikulttuurisuutta eri yhteyksissä. Näyttelyt edistävät kulttuurista hyvinvointia taiteen keinoin sekä lasten että aikuisten parissa.

Kulttuuritalo Villa Artussa sijaitsevassa kansainvälisessä lasten ja nuorten taiteen arkistossa on noin 110 000 teosta 130 eri maasta. Arkisto on karttunut kansainvälisistä lasten ja nuorten taiteen näyttelyistä, joita on pidetty vuodesta 1971 lähtien noin joka kolmas vuosi. Arkistoa ylläpitää Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Hyvinkään kaupungin ylläpitämä. Arkiston sisällölliseen ja visuaaliseen runsauteen voi tutustua Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkiston verkkosivujen verkkonäyttelyissä. Verkkonäyttelyihin pääsee tästä linkistä.

 

Valmiit lainattavat näyttelykokonaisuudet

Kiekuva kiertuenäyttely / 10 teosta / XS (kieli ja kulttuurikasvatus, sis. pedagogista materiaalia)

Lähikuvia luonnosta / 23 teosta / XS

Horbus Urbanus / 23 teosta / XS

Leijona / 24 teosta / XS

Katujen elämää / 26 teosta / S

Sirkus / 30 teosta / S

Meidän Afrikkamme / 30 teosta / S

Perheitä maailmalta / 31 teosta / S

Tyttöjen kuvia / 33 teosta / S

Kotini / 35 teosta / M

Puun taju / 36 teosta / M

Meitä on moneksi / 40 teosta / M

Fillarilla / 40 teosta / M

Huoli huomisesta, toivo tulevasta / 45 teosta / L

Eino ja maailman lapset / 50 teosta / L

Tästä linkistä pääset tarkastelemaan lähemmin valmiita näyttelykokonaisuuksia

Näyttelyiden kokoamisesta, kuljetuksista ja pystytyksestä aiheutuvista kustannuksista vastaa tilaaja. Näyttely- ja teoslainaushinta sisältää, kehystysmateriaalit ja kehystystyön, teosten pakkaustarvikkeet ja pakkauksen taidekeskuksessa.

 

Näyttely- ja teoslainaushinnat

Näyttelylainauksen hinta riippuu näyttelyn koosta. Valittavana ovat koot XS, S, M, L. Valmiit teemalliset kokonaisuudet sisältävät näyttelyn koon mukaan kehystettyjä teoksia, teostietolaput näyttelyyn, teosluettelon, tiedotepohjan ja taustatietoja Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkistosta.

XS 10–24 teosta 200 €
S 25–34 teosta 300 €
M 35–40 teosta 400 €
L 41–50 teosta 500 €

Näyttelyn voi koostaa hyvin erilaisista teemoista. Taidekeskus lainaa myös yksittäisiä teoksia. Uusissa, tilaajan toiveiden mukaan koottavissa näyttelyissä teoslainauksen hinta on 15 € / teos.

 

Kuljetukset

Lainaaja maksaa näyttelyn kuljetukset. Kuljetukseen riittää näyttelyn koosta riippuen normaali tilava henkilöauto tai pieni pakettiauto. Teokset pakataan puisiin kuljetuslaatikkoihin. Teokset voidaan myös lähettää tilaajalle kuljetuspalveluja käyttäen.

 

Vakuutukset

Lasten ja nuorten taidekeskus ei vakuuta teoksia. Näyttelyn lainaaja voi vakuuttaa teokset niin halutessaan.

 

Laina-aika

Näyttelyiden laina-aika 2 viikkoa – 3 kuukautta.

 

Lisätietoja ja tilaukset

Arkistonhoitaja Anu Haikonen, puh. 050 467 8345, anu.haikonen(at)artcentre.fi

 

Tyhjä käytävä, jonka molemmin puolin korkeat laatikostot. Oikean puoleisen laatikoston etualaan nojaa kehystettyjä teoksia kahdessa pinossa. Oikean puoleisen pinon työt on niputettu yhteen kiristyskemulla.