Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälistä taidetta OP Uusimaan Hyvinkään konttorissa

Lasten ja nuorten taidekeskus ja OP Uusimaa solmivat pari vuotta sitten yhteistyön, jonka tuloksena lasten ja nuorten taide somistaa nyt OP Uusimaan Hyvinkään konttorin tiloja.

Toukokuun 2022 lopussa pankin tiloihin ripustettiin noin 70 teosta Taidekeskuksen laajasta, arvioilta 110 000 teosta käsittävästä kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. Arkisto on kertynyt vuosien 1971–2017 välillä Hyvinkäällä näyttelyistä.

Pankin ja taidekeskuksen edustajat miettivät yhdessä sopivia teoksia, ja päätyivät siihen, että näyttelyn teemana on kodit ja asunnot sekä aihe yhdessä. Nämä teemat ovat myös olleet kansainvälisten lasten ja nuorten taiteen näyttelyiden teemoja. Yhdessä oli vuoden 2017 näyttelyn teema Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi. Vuonna 2010 Hyvinkäälle tuli noin 12 000 lasten ja nuorten tekemää teosta ympäri maailmaa teemalla Kotini. OP Ryhmän arvoista puolestaan yksi on yhdessä menestyminen, joten sen puolesta teema yhdessä sopii erinomaisesti OP Uusimaahan. Pankin tiloissa on teoksia vuosilta 1987–2014, ja teokset ovat 26 eri maasta. Tekijät ovat iältään 4–18-vuotiaita.

Vaikka yhteistyö solmittiin aiemmin, niin Korona-pandemia kuitenkin siirsi näyttelyn ajankohtaa.
”Vihdoin saimme töitä esille Hyvinkään konttorille ilostuttamaan sekä henkilökuntaa että asiakkaita.

Me OP Uusimaassa tuemme lasten ja nuorten kulttuuria ja liikuntaa, tämä onkin hieno tilaisuus saada kansainvälistä taidetta esille paikallisesti”, kertoo henkilöstö- ja viestintäjohtaja Hanna Korhonen OP Uusimaasta.

”Yhteistyö OP Uusimaan kanssa tukee lastenkulttuurityötä. On tärkeää, että lapset ja nuoret ja heidän tuottamansa kulttuuriperintö näkyy yhteiskunnan eri alueilla. Arkistomme teokset tuovat esille lasten ja nuorten elämää ja kokemuksia ja ehdottomasti myös heidän taitonsa ja mielikuvituksensa kuvata niitä. On hienoa, että tästä sisällöltään ja muodoltaan rikkaasta kokonaisuudesta saadaan teoksia esille moniin ja erilaisiin paikkoihin. OP Uusimaan Hyvinkään konttoriin ripustettujen teosten toivotaan ilahduttavat niin pankin omia työntekijöitä arkisessa aherruksessa kuin pankissa asioivia ihmisiäkin”, kertoo toiminnanjohtaja Päivi Venäläinen Lasten ja Nuorten taidekeskuksesta.

Lisätietoja:
Päivi Venäläinen
Toiminnanjohtaja, Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö
paivi.venalainen(a)artcentre.fi
p. 040 757 8375

Laura Tuurala
Markkinointiasiantuntija, OP Uusimaa
laura.tuurala(a)op.fi
p. 044 5858835

Tästä linkistä pääset tutustumaan tarkemmin kansainväliseen lasten ja nuorten taiteen arkistoon.

Yhteistyössä: