Lasten ja nuorten taidekeskuksen Nuori Taide -toiminnassa toteutetaan vuoden 2022 aikana Meidän maaseutumestat -hanke, jossa taiteen voimin nuoret ideoivat uusia ulottuvuuksia asuinalueelleen.

Hankkeeseen saatiin rahoitus Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry:ltä. Yhdistys kannustaa asukkaita kehittämään omaa elinympäristöään ja neuvoo ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi. Tästä linkistä voit lukea lisää EMO ry:n toiminnasta.

EMO ry:n leader-rahoitus muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoitusosuuksista. Julkisen tuen määrä on 90 % hankkeen 38 200 euron kokonaiskustannuksesta.

Meidän maaseutumestat -hankkeeseen kutsutaan mukaan nuorten ryhmiä EMO ry:n toiminta-alueelta. Eri kunnissa olevat ryhmät ovat hankkeen aikana yhteydessä toisiinsa ja samalla nuoret voivat tutustua toisiinsa yli kuntarajojen.

Meidän maaseutumestat -hankkeessa toteutetaan työpajoja, joissa nuoret työskentelevät ammattitaiteilijan kanssa. Työpajoissa tuotetaan taidelähtöisin menetelmin ideoita siitä, miten nuorten elinympäristö voisi olla entistäkin mukavampi asua.

Nuoret päättävät itse, minkälaisen tuotoksen he haluavat tehdä. Työskentelyn tuloksena voi syntyä esimerkiksi taidenäyttely, ympäristötaideteos, sarjakuvalehti, graffiti, performanssi, mielenosoitus, flasmob tai vaikka digiympäristössä tapahtuva teos tai tapahtuma.

Hanke liittyy toimintaan, jossa Lasten ja nuorten taidekeskuksen Nuori Taide ja Kehittämiskeskus Opinkirjo kehittävät menetelmiä tehdä demokratiakasvatusta taiteen voimin. Meidän maaseutumestat -hankkeessa työpajoissa vieraileva nuori yhteiskuntavaikuttaja kannustaa nuoria tuomaan omia näkemyksiään esille.

Lue lisää hankkeesta Nuori Taiteen -verkkosivulta tästä linkistä.

Lisätietoja:
hankekoordinaattori Miré Mertanen
mire.mertanen(at)artcentre.fi
p. 050 472 3552